CHÂTEAU DE LA GUILLONNIÈRE (Isabelle)

 Isabelle richtte een dikke 15 jaar geleden samen met twee vennoten een eigen bedrijf op dat BTW-software op de markt brengt. Ze werkten met externe financiers en moesten hard knokken om hun bedrijf op de markt te krijgen. Uiteindelijk werd het een bloeiende zaak en hield Isabelle er een relatie met één van haar vennoten, Patrick, aan over. Ze kregen samen een dochtertje Isaura die nu 5 jaar is en met haar ouders de wereld rondreist. Isabelle heeft heel haar leven hard gewerkt en nam enkel vrijaf om te reizen.

Door verschillende factoren op de fiscale markt waren ze enkele jaren geleden verplicht om hun bedrijf te verkopen. Het geld dat ze daarvoor kregen, wilden ze in vastgoed steken. Patrick heeft altijd een kasteel gewild, dus daar konden ze nu werk van maken. Isabelle koos voor Frankrijk als locatie. Omdat ze geld genoeg hadden om twee kastelen te kopen, deden ze dat ook maar meteen. De bedoeling was nooit om er zelf in te wonen, maar om het te verhuren als gastenkamers. Zo openden ze in 2016 twee kastelen die ze allebei als B&B aanbieden. Château de la Guillonnière was voordien van een Franse eigenaar die in de filmbusiness werkte. Hij woonde er met zijn vrouw en zette zijn kasteel te koop omdat ze te oud geworden waren. Ze waren de 70 gepasseerd en wilden kleiner gaan wonen. Het kasteel deed louter dienst als privéwoning, dus er was nog geen sprake van gastenkamers.

Voor Isabelle was het belangrijk dat het kasteel dat ze zouden kopen vlakbij een TGV-station zou liggen en niet verder dan 6 uurtjes rijden was van België. Ze kende de regio al, maar wilde zich daar niet door laten beïnvloeden. Maar heel het plaatje klopte en de regio voldeed volledig aan hun voorwaarden. Isabelle en Patrick hebben veel werk gehad aan het kasteel. Het stond op het randje van verval. Overal lag tapis-plein met daarbovenop vaak nog een oud tapijt. Die tapijten lagen er eigenlijk om de vieze plekken in de tapis-plein te bedekken. Er hing overal ook een vies geurtje en de muren hingen vol met kaders met oude foto’s. Al die kaders moesten eruit en alle gaten moesten weer opgestopt worden. De verf blakerde van de muur, dus alles moest ook opnieuw geverfd worden. De gevel was al zeker 200 jaar niet meer gedaan, dus die hebben ze helemaal gereinigd. Van de vorige eigenaar mochten de bloemen nooit gesnoeid worden, dus ook daarmee hadden ze nog veel werk.

De stijl hebben Isabelle en Patrick wel helemaal zo gelaten, tot enkele maanden geleden. Nu zijn ze alles opnieuw aan het renoveren. De benedenverdieping is helemaal gemoderniseerd, zoals Isabelle en Patrick het wilden. Zij hebben nu dus de inrichting helemaal op zich genomen. Het kasteelgevoel blijft behouden, maar alles is zeer gemoderniseerd. Helemaal rechts op het gelijkvloers komt een winkeltje waar Belgische bieren en Franse streekproducten verkocht zullen worden. Alle 11 gastenkamers bevinden zich op de eerste verdieping. Volgens de Franse wetgeving mag je maar 5 B&B- kamers hebben om een B&B te zijn. Daarom zijn er 5 officiële B&B-kamers en 6 ‘minigîtes’ met een piepklein keukentje. Op iedere kamer ligt een flesje wijn klaar en er is nergens televisie op de kamers. 

Bezoek de website van deze B&B