'Villa Le Monde': genieten in Luxemburg

04/07/2011 - 09:37

Sinds 2008 biedt La Roche-en-Ardenne onderdak aan de huiselijke B&B van de joviale Nederlanders Serge (37) en Josette (37). Enkele jaren terug besloten de fervente reizigers -enkel op Antarctica hebben ze nog geen voet gezet- te emigreren naar Australië en er een hostel op te richten, maar die plannen werden last minute in de koelkast opgeborgen omdat het avontuur een te groot financieel risico betekende. Tijdens één van hun reizen in Kreta, maakte het koppel kennis met de uitbaters van een B&B in de Ardennen en door hun verhalen werden ze op slag verliefd op ons stukje België. Hun Australische droom verplaatste dus naar dichtere oorden. Serge en Josette behaalden al na 2 jaar de titel ‘Beste B&B van Luxemburg’ en de zaken zien er goed uit. Vooral de sportieve mens kan zijn hart ophalen in Villa Le Monde, want Serge is dol op het organiseren van wandeltochten, mountainbiketrips, survivals, Nordic walking, visuitjes…

Villa Le Monde

Rue du Nulay 9
6980 La Roche-en-Ardenne
http://www.villalemonde.com 

 

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra

Andere programma's