'Casa La Paloma': huis van de duif

22/08/2011 - 09:21

Toen Christa (48) haar echtgenoot Patrick (49) in 1980 leerde kennen, vroeg zij hem al meteen of hij geen job "ergens in Spanje” kon vinden. Uiteindelijk beslisten ze om als zelfstandigen te beginnen en namen ze een frituur over in Sint-Amands aan de Schelde. In 2002 verkochten ze de goed draaiende zaak en begon Patrick als douanier bij de opsporingsbrigade in de haven van Antwerpen. De liefde voor Spanje bleef echter, en door hun jaarlijkse vakanties naar het zonnige land en de drang om samen opnieuw een zaak te beginnen, was de beslissing om een B&B uit te baten snel genomen. Een vroegere ontmoetingsplaats voor duivenliefhebbers in het dorpje Parroquia La Matanza werd omgetoverd tot een B&B met de voor hand liggende naam Casa La Paloma, ofwel "huis van de duif". 

Casa La Paloma

Los Mateos Alto 23
03316 Parroquia la Matanza
www.casa-la-paloma.com 

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra

Andere programma's