'Au Brabo': gastvrijheid en eenvoud

12/07/2011 - 14:10

Samen met haar man Luc had Dominique (44) het leven waar ze van droomde, tot het noodlot eind vorig jaar toesloeg en Luc overleed aan pancreaskanker. Vroeger baatte Dominique de CD-winkel Au Brabo uit, en het is naar die zaak dat de B&B werd genoemd. Het komende zomerseizoen wordt het eerste dat Dominique er alleen voor staat. De naar eigen zeggen levenslustige en gastvrije vrouw, gaat proberen haar chambre d’hôte alleen verder te zetten, en de toekomst zal uitwijzen of dit een haalbare kaart wordt. In drukke periodes zullen familie en vrienden een handje komen toesteken in Mormoiron gelegen aan de Mont Ventoux. De drie troeven van Au Brabo zijn volgens Dominique de prijs, de eenvoud en de gastvrijheid.

Au Brabo

182 Quartier du Pont
84570 Mormoiron
www.aubrabo.fr

Reageren op deze pagina kan, zolang het op een respectvolle manier gebeurt.

Ontdek meer over Met Vier in Bed

Nieuwe fragmenten

Bekijk volledige afleveringen

Met Vier in Bed test de gastvrijheid van Vlaanderen tot Marokko

Deze zomer worden de bedden opnieuw opgemaakt en de ontbijtjes opgediend voor het nagelnieuwe, negende seizoen van Met Vier in Bed. Wegdromen kan vanaf maandag 11 juni 2018 bij 44 nieuwe en unieke logeeradressen. In eigen land worden o.a. de Ardennen, de zee en historische steden als Brugge en Gent bezocht. Maar ook zuiderse bestemmingen ontbreken deze zomer niet: Met Vier in Bed verblijft twee weken onder de Franse zon, verkent de Portugese kuststreek én trekt voor het eerst naar Marokko. Een avontuurlijke kamelentocht in de woestijn of slenteren door de souks in Marrakesh: het kan allemaal in het land van duizend-en-een-nacht. Maar hoe gastvrij zijn ze in het verre Oosten?

Ook dit seizoen is er voor ieder wat wils: zo wordt er een bezoek gebracht aan de eerste saffraanboerderij van België, wordt er gepuzzeld in een Cluedo-B&B en wordt de sfeer opgesnoven in een voormalige retraite voor paters.

Aan het succesvolle concept werd niét gesleuteld. Ook dit jaar verblijven vier duo’s – soms ook een enkele uitbater – een dag en een nacht in elkaars B&B. Na afloop evalueren ze met een vakkundig oog de kamer, het ontbijt, de hygiëne, de activiteit en de gastvrijheid. Hun appreciatie in de verschillende categorieën vertalen ze in bedjes. De B&B die op het einde van de week het hoogste aantal bedjes heeft verzameld, wordt uitgeroepen tot weekwinnaar en mag de Met Vier in Bed-trofee in ontvangst nemen.

B&B's

Extra