Zweden - België op 1 juni bij VTM

Wat als… Zlatan Ibrahimovic onze Vincent Kompany zou testen? Op zondag 1 juni ziet u het bijVTM, want de zender heeft het genoegen deze uitwedstrijd live uit te zenden. Een belangrijke match die niet ongemerkt voorbij kan gaan én een niet te missen moment voor voetbalminnend Vlaanderen!

Op het einde van hun voorbereidende stage voor ze op het WK in Brazilië aan de aftrap komen, nemen onze Rode Duivels het in een voorlaatste oefenwedstrijd op tegen het Zweedse elftal. Zondag 1 juni wordt dé test tegen de topploeg met o.a. Ibrahimovic als blikvanger. Is ons elftal klaar voor het WK of moeten onze jongens nog 16 dagen hard werken om topfit te zijn voor hun grote tornooi?

Zweden miste maar net de kwalificatie voor Brazilië 2014. Het is een team dat atletisch en slim speelt. Captain Zlatan Ibrahimovic is wellicht de verpersoonlijking van de totaalvoetballer die scoort en zijn team op sleeptouw neemt. Als onze verdedigers Zlatan kunnen uitschakelen, zou het op het WK ook moeten lukken met andere teams.

“We zijn zeer blij om onze kijkers deze belangrijke match van de Rode Duivels te kunnen aanbieden. Het wordt meteen een belangrijke test voor de kracht en sterkte van ons elftal, want Zweden is een zeer degelijke tegenstander met een superster die ongeveer alles kan. Een feest voor elke voetballiefhebber, dat we voor geen geld ter wereld wilden missen”, zegt Peter Denruyter, Head of Sports bij VTM NIEUWS.

Zweden en België speelden al 13 keer tegen elkaar. Zweden won 5 keer. De Rode Duivels 6 keer. Twee keer was er een gelijkspel. Een laatste confrontatie tussen beide elftallen dateert van juni 2000 op het EK. Toen werd het 2-1 voor onze Duivels. Gaan ze op zondag 1 juni 2014 ook met de zege lopen, of is er nog werk aan de winkel?

Aftrap om 20u30 in de Friends Arena in Solna bij Stockholm, én bij VTM.