Willy Sommers en Nathalie Meskens presenteren Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien

Dit jaar vieren we onze 25ste zomer en dat doen we met de spetterende muziekshow Tien Om Tegen De Sterren Op Te Zien. Het programma is een eerbetoon aan het legendarische Tien Om Te Zien en zet twee Vlaamse kuststeden in lichterlaaie: op maandag 11 augustus 2014 in Blankenberge en op woensdag 20 augustus 2014 in Nieuwpoort.

Artiesten van vroeger en nu én de acteurs van Tegen De Sterren Op wisselen elkaar af en brengen de grootste hits uit 20 jaar Tien Om Te Zien. De show wordt gepresenteerd door levende TOTZ-legende Willy Sommers, die het programma 16 jaar lang presenteerde, en Nathalie Meskens, die voor de gelegenheid verdacht veel op Anne De Baetzelier lijkt.

Nathalie Meskens vanop haar vakantiebestemming: “Ik ben opgegroeid met Tien om te Zien en was grote fan. Ik droomde ervan om er ooit op het podium te staan. Ik vind het dan ook een eer om als ‘Anne’ naast Willy te mogen staan en ik kijk nu al uit naar de muzikale mix van artiesten en van de acts van mijn Tegen de Sterren Op-collega’s. Dat wordt feest!” 

Willy Sommers: “Ik ben blij dat VTM me heeft gevraagd deze 2 speciale tributes te presenteren. Ik hou ontzettend fijne herinneringen over aan TOTZ en ben dan ook verheugd dat ik die sfeer na al die tijd nog eens mag herbeleven. Het wordt een vernieuwd concept en samenwerken met de acteurs van Tegen de Sterren Op is dan ook een nieuw gegeven waar ik volop naar uitkijk.” 

Twee kuststeden mogen in augustus het nieuwe Tien om Tegen de Sterren Op te Zien verwachten. Blankenberge is als eerste aan zet voor de opname. Op maandagavond 11 augustus verwelkomt de badplaats alle fans op de gekende locatie aan de vuurtoren op de Zeedijk. Schepen voor Cultuur en Media Philip Konings: "Toen VTM met het voorstel kwam, aarzelde ik geen moment om onze volle medewerking toe te zeggen. TOTZ is in het collectieve geheugen van Vlaanderen immers onlosmakelijk met Blankenberge verbonden. Voor wie de memorabele sfeer van toen nog eens wil herbeleven is Blankenberge op 11 augustus de place to be!”

Op woensdag 20 augustus staat de tweede opname gepland aan de Nieuwpoortse Zeedijk ter hoogte van de havengeul. Burgemeester Roland Crabbé van Nieuwpoort: “Ik ben blij dat VTM ook aan de Westkust gedacht heeft als locatie voor de tweede opname. Nieuwpoort heeft alles te bieden om er ook daar een fantastische avond van te maken op een unieke en druk bezochte locatie aan onze havengeul. Wij verwelkomen met heel veel enthousiasme de muzikale gasten en de acteurs van Tegen de Sterren op.”

De uitzending van de twee speciale afleveringen is gepland in de tweede helft van augustus 2014.