VTM-sitcom Safety First genomineerd voor Rockie Award

VTM en producent Shelter, een TvBastards-label, zijn met het VTM-programma Safety First genomineerd in de categorie Beste Sitcom op het 35ste Banff World Media Festival, het prestigieuze internationale televisiefestival dat op zondag 8 juni 2014 zijn ontknoping kent in de Canadese stad Banff.

 

Uit meer dan 900 inzendingen weet Safety First deze nominatie in de wacht te slepen, een grote blijk van internationale erkenning met Amerikaanse sitcom-kleppers als medegenomineerden.

Safety First brengt komische situatiehumor tussen security-agenten Dirk Porrez (Bruno Vanden Broecke), Ingrid Porrez (Ruth Beeckmans), Smos (Matteo Simoni) en Luc Turlinckx (Ben Segers). Ze blinken uit in onbekwaamheid maar vooral in een unieke vriendschap waarbij ‘Discipline, Dedication and Friendship’ centraal staan. De generiekmuziek is van Mauro Pawlowski. De sitcom werd ontwikkeld, geproduceerd en geregisseerd door Tim Van Aelst van Shelter en zijn team.

Tim Van Aelst: “En of we blij zijn! Eigenlijk willen we gewoon nu al vieren want genomineerd zijn naast kleppers als The Big Bang Theory en Arrested Development, dat is voor ons op zich al een fantastisch compliment voor onze cast en crew. We zijn net begonnen met de opnames van ons tweede seizoen. Natuurlijk doet deze internationale nominatie  de goesting alleen nog maar toenemen.”

Shelter was al eerder genomineerd voor een Rockie voor de reeksen Benidorm Bastards en WAT ALS?. Zowel het eerste als het tweede seizoen van WAT ALS? wisten die nominatie te verzilveren en wonnen in 2012 en 2013 de Rockie Award in de categorie Beste Comedy.

De andere genomineerden in de categorie Beste Sitcom: 
Arrested Development (USA)
Family Tree (UK)
The Wrong Mans (UK/USA)
The Big Bang Theory (USA)
Package Deal (Canada)

The Big Bang Theory is momenteel te zien bij 2BE. De afleveringen van het zesde seizoen worden vanaf maandag 19 mei 2014 om 20.10 uur opgevolgd door het nieuwe, zevende seizoen.

Ook het door Jacob Verbruggen geregisseerde The Fall is genomineerd. De dramareeks is samen met o.a. The Bridge en Luther genomineerd in de categorie voor Beste Onderzoeksdrama. The Fall was in september 2013 te zien bij Vitaya.