Zes koks strijden voor titel in finaleweek

In de halve finaleweek bewezen Ivan Heylen, Stephanie Planckaert en Pat Krimson op dinsdag 9 augustus 2011 dat zij een finaleticket verdienden. In de professionele keukens toonden ze zich van hun sterkste kant. Zo bewees Ivan met vallen en opstaan dat hij een professionele oven de baas kon. Stephanie gaf zich voor de honderd procent in beide keukens en dat viel duidelijk in de smaak. Ook Pat kon de chefkoks enorm bekoren. In de MasterChef-keuken lag de lat in de halve finale nóg wat hoger. De opgelegde ingrediënten – oesters, zeetong en kreeft – bezorgde het trio in eerste instantie heel wat stress, maar toch sloegen ze erin Wout en Jean-Paul te verbluffen met hun kookkunsten.

Op donderdag 11 augustus 2011 sleepten Sally-Jane Van Horenbeeck, Ron Cornet en Bart Van den Bossche een finaleticket in de wacht. Ook zij moesten tonen wat ze waard waren in twee échte professionele keukens. Maar ook in de MasterChef-keuken werden ze door Jean-Paul en Wout uitgedaagd om hun lat nog wat hoger te leggen.

In de finaleweek – van maandag 15 augustus 2011 tot en met donderdag 18 augustus 2011 – strijden Bart Van den Bossche, Ron Cornet, Stephanie Planckaert, Sally-Jane Van Horenbeeck, Pat Krimson en Ivan Heylen voor de titel van ‘MasterChef’. Anders dan in de voorbije zes weken wordt op het eind van elke aflevering één kok uitverkoren om voor een laatste keer alles op alles te zetten in de ultieme finale op donderdag. Die dag zullen de drie beste personalities het voor de allerlaatste keer tegen elkaar opnemen en alles op alles zetten om als winnaar uitgekozen te worden.