Wout Bru

Wout Bru (1969) opende in 1995 in Eygalières, één van de meest authentieke dorpjes van de Provence,  samen met zijn vrouw en zakenpartner Suzy ‘Le Bistrot d’Éygalières’, een culinair mekka waar bekend en bemind Frankrijk elkaar ontmoeten. Mensen uit heel de wereld, waaronder Jean-Paul Belmondo en Caroline van Monaco, behoren tot zijn vast cliënteel.

De eerste Michelin-ster voor de Vlaamse topchef kwam er al snel. Een indrukwekkende prestatie want Wout is niet alleen  de jongste kok ooit die deze eer te beurt viel, hij is ook de enige Vlaming in Frankrijk die een Michelin-ster kreeg. Begin 2005 kreeg Wout zijn tweede Michelin-ster.  

In de nieuwe Michelin-gids Frankrijk 2011 verliest Wout één van zijn 2 sterren. Maar dit motiveert Wout en zijn team meer dan ooit om vooruit te kijken en er alles aan te doen om dag na dag culinaire topprestaties te leveren.

Wout Bru opende naast ‘Le Bistrot d’ Eygalières’ ook nog een tweede zaak aan de overkant van de straat, ‘Le petit Bru’.

In 2009 verhuisde Wout met potten en pannen naar een grotere locatie, net buiten het centrum: restaurant ‘Chez Bru’ inclusief ‘Maison Bru’, een luxehotel met negen kamers. Ook ‘Le Bistrot d’ Eygalières’ blijft bestaan en ‘Le Petit Bru’ heet voortaan ‘Brasserie Chez Bru’.

In ‘Masterchef’ gaat hij op zoek naar de culinaire creativiteit van bekend Vlaanderen.