Wout Bru

17/06/2010 - 22:49

Wout Bru (1969) opende in 1995 in Eygalières, één van de meest authentieke dorpjes van de Provence,  samen met zijn vrouw en zakenpartner Suzy ‘Le Bistrot d’Éygalières’, een culinair mekka waar bekend en bemind Frankrijk elkaar ontmoeten. Mensen uit heel de wereld, waaronder Jean-Paul Belmondo en Caroline van Monaco, behoren tot zijn vast cliënteel.

De eerste Michelin-ster voor de Vlaamse topchef kwam er al snel. Een indrukwekkende prestatie want Wout is niet alleen  de jongste kok ooit die deze eer te beurt viel, hij is ook de enige Vlaming in Frankrijk die een Michelin-ster kreeg. Begin 2005 kreeg Wout zijn tweede Michelin-ster.  

In de nieuwe Michelin-gids Frankrijk 2011 verliest Wout één van zijn 2 sterren. Maar dit motiveert Wout en zijn team meer dan ooit om vooruit te kijken en er alles aan te doen om dag na dag culinaire topprestaties te leveren.

Wout Bru opende naast ‘Le Bistrot d’ Eygalières’ ook nog een tweede zaak aan de overkant van de straat, ‘Le petit Bru’.

In 2009 verhuisde Wout met potten en pannen naar een grotere locatie, net buiten het centrum: restaurant ‘Chez Bru’ inclusief ‘Maison Bru’, een luxehotel met negen kamers. Ook ‘Le Bistrot d’ Eygalières’ blijft bestaan en ‘Le Petit Bru’ heet voortaan ‘Brasserie Chez Bru’.

In ‘Masterchef’ gaat hij op zoek naar de culinaire creativiteit van bekend Vlaanderen.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.