Staf Coppens kon Wout noch Jean-Paul bekoren

05/07/2011 - 21:00

Staf Coppens, Bart Van den Bossche, Fatma Pehlivan, Betty Owczarek en Daniëlla Somers startten zonder Charles aan hun tweede MasterChef-dag. “Het wordt vandaag erop of eronder”, zei Staf Coppens voor de aanvang van de eerste proef. “Als ik door deze aflevering geraak,” ging hij verder, “ga ik mee tot in de finale!”

Vandaag stonden er opnieuw twee proeven op het MasterChef-menu. De dag ging van start met een creativiteitstest waarbij de kandidaten asperges op Vlaamse wijze op een bord moesten toveren. Dit klassieke gerecht moest bovendien een persoonlijke touch krijgen. Een tafel vol ingrediënten nodigde de vijf bekende Vlamingen uit om de juiste keuzes te maken voor de bereiding. Wout Bru was alvast nieuwsgierig: “Ik ben benieuwd of de de kandidaten in staat zijn om hun persoonlijke smaak te combineren zonder de basissmaak van asperges à la flamande te verloochenen.” Er stond veel op het spel. De kandidaat die met dit gerecht Wout en Jean-Paul het best kon bekoren, ging immers meteen door naar morgen. Betty mocht – met haar artistieke versie van asperges op Vlaamse wijze – meteen door naar morgen.

De andere vier toonden Jean-Paul en Wout hun vaardigheid tijdens de stresstest. In twintig minuten moesten Fatma, Daniëlla, Staf en Bart aan de hand van een recept coquilles met crème van butternut en beurre blanc met tijm klaarmaken. Vooral het correct openen en bereiden van de coquilles bleek een struikelpunt. Na een blik op de gerechten van de vier kandidaten en een zware deliberatie kwamen Wout Bru en Jean-Paul Perez met het verdict. Staf Coppens kon hen niet helemaal bekoren, noch met de persoonlijke touch van de asperges noch met zijn versie van de coquilles. Het coachduo stuurde hem dan ook de MasterChef-keuken uit. Morgen strijden Fatma, Betty, Daniëlla en Bart verder voor een plaats in de halve finale…

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.