Showbizz Bart verliest strijd net voor de 'MasterChef'-finale

Maandag en dinsdag zagen we de eerste groep halve finalisten koken op het scherpst van de snee. Vandaag was de tweede groep halve finalisten aan zet. Bart Van den Bossche, Sabine De Vos, Ron Cornet, Sally-Jane Van Horenbeeck en Showbizz Bart streden tegen mekaar in de MasterChef-keuken voor de drie laatste plaatsen in de finaleweek.

Wout Bru en Jean-Paul Perez legden voor de halve finale de lat weer wat hoger voor de MasterChefs-in-spe. “In de halve finale gaan we anders te werk”, vertelde Wout Bru. “Tot nu toe hebben de kandidaten getoond dat ze kunnen koken in de MasterChef-keuken, maar nu gaan ze moeten tonen wat ze waard zijn in een professionele keuken”, gaat hij verder.

De groep van vijf bekende Vlamingen werd voor de eerste opdracht in tweeën gesplitst. Elke groep ging aan de slag in een andere professionele keuken. Bart en Sabine gingen aan de slag in restaurant Boris in Antwerpen. Ron, Sally-Jane en Showbizz Bart moesten hun kooktalenten laten botvieren in restaurant Volta in Gent. Elk van de bekende Vlamingen werd verantwoordelijk voor één gerecht dat ze tot in de puntjes moesten verzorgen. Toen de service eenmaal van start ging, zetten de koks alles in het werk om te scoren.

Na de zware beproeving van de middagservice, wachtten Wout en Jean-Paul de vijf halve finalisten op in de MasterChef-keuken voor de tweede opdracht van vandaag. De koks moesten een gerecht maken met twee verplichte hoofdingrediënten: kalfzwezerik en duif. Niet alleen de creativiteit, maar ook de techniek van de personalities werd op de proef gesteld. Vooral het bereiden van de kalfszwezerik werd voor de koks een ware uitdaging.

Op basis van de prestaties van de koks op beide proeven, beslisten Wout en Jean-Paul na een zware deliberatie om Showbizz Bart de MasterChef-keuken uit te sturen. Zijn tragere kookaanpak deed hem de das om. Even positief als anders nam hij afscheid: “Het is geen schande om te verliezen van de andere kandidaten. Het zijn echte cracken en ze zijn net iets beter.”