Ontdek VTM GO

  • Met de beste Vlaamse programma's
  • Internationale series die je nergens anders ziet
  • Een aparte kids-wereld waar ze uuuren zoet zijn
  • Om te bingewatchen of live en uitgesteld te kijken
  • Helemaal gratis

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

VTM GO. Altijd een goeie reden om te kijken

Bekijk volledige afleveringen op

Sally-Jane, Ron en Marlène te sterk voor Thomas

Bij de start van de derde aflevering van deze week bleven nog vier bekende Vlamingen over: Thomas Van Hemeledonck, Sally-Jane Van Horenbeeck, Ron Cornet en Marlène de Wouters. Vandaag moest opnieuw iemand de MasterChef-keuken verlaten. De personalities zetten dan ook hun beste beentje voor om Wout Bru en Jean-Paul met hun gerechten te bekoren.

Tijdens de eerste proef legden Jean-Paul en Wout de kandidaten opnieuw het vuur aan de schenen. Niet alleen de creativiteit, maar ook de techniek en originaliteit van de koks was van belang bij deze test. Het coachduo was onder de indruk van het gerecht van Ron Cornet: zijn vlees had de perfecte cuisson. Jean-Paul kroonde Ron zelfs tot sauzenkoning. Hij werd dan ook de terechte winnaar van deze proef en mocht meteen door naar morgen.

Voor Sally-Jane, Thomas en Marlène was de strijd nog niet voorbij, één van hen moest vandaag nog de MasterChef-keuken verlaten. De tweede opdracht van was een vaardigheidstest. “Maak in dertig minuten de perfecte crêpe suzette zoals sterrenchef Wout Bru het zelf zou maken”, klonk het. De stress sloeg bij het drietal ongenadig toe. Toen het tijd was om te proeven bleek dat niemand de échte perfecte crêpe suzette op zijn bord had kunnen toveren. Op basis van de prestaties van de koks op beide proeven beslisten Jean-Paul en Wout dat Thomas Van Hemeledonck zijn MasterChef-schort aan de haak mocht hangen. “Het was écht niet goed genoeg, punt”, zei Thomas nog voor hij de MasterChef-keuken verliet. Sally-Jane en Marlène strijden morgen, samen met Ron, voor de twee halve finale tickets.