Sabine en Marleen kloppen Nicolas op de meet

28/07/2011 - 21:00

Nadat Wout en Jean-Paul de gerechten van elke kandidaat geproefd hadden, riepen ze voor de smaaktest de koks apart bij hen. De kandidaten moesten zo veel mogelijk ingrediënten herkennen uit een sterrengerecht van Wout Bru: lentegroentjes in een truffelbouillon. Sabine De Vos sloeg erin om maar liefst twaalf ingrediënten op te schrijven en liet daarmee Nicolas en Marleen ver achter zich. 

Als laatste stond de stresstest op het programma. De koks kregen een kwartier de tijd om een scheermesje met vinaigrette en zoetzure sjalotjes te bereiden. Dit bleek een echte uitdaging, maar toch sloeg het drietal erin Wout en Jean-Paul een bord voor te schotelen. Na deze laatste proef trokken Wout en Jean-Paul zich terug voor een deliberatie. Sabine De Vos en Marleen Renders konden hen het meest bekoren. Zij mogen hun messen slijpen voor de halve finale week.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.