Sabine De Vos ziet 'MasterChef'-finale aan haar neus voorbij gaan

Vandaag barstte de strijd tussen de laatste groep halve finalisten van 'MasterChef' los. Ron Cornet, Sally-Jane Van Horenbeeck, Bart Van den Bossche en Sabine De Vos namen het tegen mekaar op, maar slechts 3 van hen konden nog een ticket voor de finaleweek bemachtigen.

Gisteren draaiden de personalities mee in een professionele keuken maar vandaag werden ze naar een nog hoger niveau getild en moesten ze aan de slag in de top van de Belgische gastronomie. Bij Bart ging dat al snel erg vlot in het tweesterrenrestaurant van Danny Horseele, maar Sabine had meer tijd nodig om zich in te werken. Ook Ron Cornet en Sally-Jane Van Hoorenbeeck kregen in tweesterrenrestaurant De Pastorale te horen dat ze veel aandacht moesten besteden aan de kunstzinnige en chirurgische presentatie van de borden.

Na de zware beproeving in de top van de Belgische keuken, wachtten Wout en Jean-Paul de laatste 4 halve finalisten op in de 'MasterChef'-keuken. Daar moesten ze in 45 minuten tijd een gerecht naar keuze maken met krab. Bart, Sabine, Ron en Sally-Jane wisten Wout en Jean-Paul allemaal tijdig een gerecht voor te schotelen, maar er vielen maar 3 finaletickets te winnen. Het was Sabine De Vos die de 'MasterChef'-finale nipt aan haar neus voorbij zag gaan. Haar eingenzinnigheid, overmoedigheid en haar krabgerecht waarin te veel combinaties op één bord te vinden waren, deden haar de das om.

Bart, Sally-Jane en Ron maken hun borst al nat voor de finaleweek die van start gaat op maandag 15 augustus, waarin zij het ook moeten opnemen tegen Ivan Heylen, Stephanie Planckaert en Pat Krimson.