Ron Cornet heeft tweede finaleticket op zak

Gisteren -maandag 15 augustus 2011- streden Bart Van den Bossche en Ron Cornet in een ongemeen spannend duel voor het eerste finaleticket. Bart wist het gerecht van sterrenchef Wout Bru het best te benaderen en zien we dan ook op donderdag 18 augustus terug in de grote MasterChef-finale. Ron moest op dinsdag 16 augustus weer van nul beginnen en het opnemen tegen Stephanie Planckaert, Sally-Jane Van Hoorenbeeck, Ivan Heylen en Pat Krimson.

Ook nu stond een food pairing proef op het programma. Wout Bru en Jean-Paul Perez selecteerden twee witte wijnen -een lichte Sauvignon en een fruitige, volle Chardonnay- waaruit de 5 overgebleven personalities moesten kiezen om een gerecht rond te creëeren. Het opgelegde ingrediënt was zalm. Daarbuiten moesten Stephanie, Ivan, Sally-Jane, Ron en Pat de keuze maken tussen een ruim assortiment aan ingrediënten om Wout en Jean-Paul in 1 uur tijd een smaakvol en harmonieus gerecht te presenteren.

Ron Cornet en Sally-Jane Van Hoorenbeeck wisten de foodies het meest te bekoren. Ron koos voor een carpaccio van zalm met exotische salsa van avocado en mango en een vinaigrette om een lichte Sauvignon te vergezellen. Sally-Jane scoorde met een perfecte cuisson van haar zalm, gecombineerd met courgette, bieslookpuree en een toefje zure room.

Hierna waren Ron en Sally-Jane nog één plaats verwijderd van dat felbegeerde finaleticket. De ultieme opdracht: Wout Bru’s lamskroontje met een kaviaar van aubergine, een provencaals bloempje, geconfijte rode paprika, een jus van tijm en rozemarijn en kruidenolie op basis van basilicum zo dicht mogelijk benaderen. Sally-Jane leverde goed werk, maar haar saus en kruidenolie voldeden niet aan de verwachtingen. Ron daarentegen deed zijn naam van sauzenkoning alle eer aan en kwam ook qua presentatie erg in de buurt van het gerecht van Wout Bru. Hij is dus zeker van een plek in de grote MasterChef-finale op donderdag 18 augustus.

“Nu nog de titel. Voor minder doen we het niet”, klonk het strijdvaardig bij Ron. En Sally-Jane Van Hoorenbeeck, die zien we op woensdag 17 augustus samen met Ivan Heylen, Pat Krimson en Stephanie Planckaert terug in de MasterChef-keuken, in de strijd om het allerlaatste finaleticket.