Recept: Oeuf Sapho met bearnaise

28/07/2010 - 23:46

Gefrituurde eieren:

Bereiding:

- Verhit de olie tot deze bijna rookt (+/- 170° C)
- breek de eieren elk apart boven de potjes
- dompel de inhoud één voor één gedurende 2 minuten in de hete olie
- het eiwit kleurt blond, maar de dooier MOET nog lopend zijn
- laten drogen op absorberend papier
  

Bearnaisesaus:

Benodigdheden:

Dragonazijn
Droge witte wijn
Sjalotten
Dragon
Kervel
Peper en zout
3 eieren
125g boter

Bereiding:

- Doe 1 dl. dragonazijn, ½ dl droge witte wijn, 50 g gesnipperde sjalotten, 3 eetlepels gehakte dragon, 1 eetlepel kervel, 5 g gemalen peper en een mespunt zout in een kookpan met dikke bodem.
- Kook het mengsel tot een derde in en laat het afkoelen.
- Klop er op heel laag vuur 3 eierdooiers en wat water door, maar laat het niet warmer worden dan 55 ۫  Monteer de saus van het vuur af met 125 g geklaarde boter en zeef hem.
- Maak hem met 1 eetlepel fijngehakte dragon en kervel af en dien hem direct op.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra