Recept: Oeuf poché à la Florentine

28/07/2010 - 23:58

Ingrediënten:

250g spinazie
boter
4 eieren
Azijn
Geraspte gruyèrekaas
paneermeel
zout, peper
Nootmuskaat

Voor de saus: zeefdoek, boter, eieren, 1 citroen

Bereiding:

De stelen van de spinazie verwijderen en goed wassen. In een pot met kokend water en zout laten koken. De spinazie moet heel snel gaar zijn, zodat hij mooi groen blijft. Afgieten en afspoelen met koud water, opnieuw uit laten druppelen en het water er met de handen uitknijpen.

Maak een Hollandaise saus. (zie larousse : kleine versie, p 237)

Bereid de eieren als in gepocheerde eieren.

Verhit 50 gram boter in een pan en sauteer hierin 5 minuten de spinazie. Kruid met zout, peper en eventueel nootmuskaat. Beboter een ovenschaal en leg er de spinazie in. Schik de gepocheerde eieren op de spinazie, giet er de saus over. Strooi er eventueel wat paneermeel en Gruyèrekaas over. Gratineer even in de oven.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra