Recept: Langoustinestaartjes 'summertime'

29/07/2010 - 00:05

Benodigdheden:

1 Courgettes
2 tomaat
3 mooie langoustines
1 rode biet
5 el azijn
100 gram boter
2 dl noilly prat
200 gram tuinboon (feves)
1 potje babybasilic
100 gram rubarber
30 gram honing
Peper van de molen
Fleur de sel
2 dl melk
olijfolie
 
Bereiding:

Schreep de rabarber en laat aanstoven in een beetje water samen met de honing
 
Pel de rode biet en kook hem zacht in de azijn
 
Kuis alle groenten, pel de tomaten en de tuinbonen
 
Versnij de groenten in een flinke brunoise
 
Blancheer de courgettes en koel ze onmiddellijk af
 
Ondoe de langoustines van hun bolster en haal het darmkanaal eruit
 
Hou ze koel
 
Blender de rode biet tot een gladde emulsie
 
Laat de noilly prat inkoken tot op een derde en werk op met koude botervlokken
 
Kruid de saus af met p en z
 
Doe een a twee kl rodebietemulsie in de saus
 
Laat de saus niet meer koken maar hou warm
 
Warm groenten samen op in wat olijfolie op , kruid af
 
Bak de langoustines kort maar hevig aan in de olijfolie, kruid af
 
Doe de melk in de saus en whip op met een staafmixer
 
Dresseer als volgende, eerst de saus , daarna de rubarber, de langoustines er rond, en de groenten erop, liefst in een diep bord en versier met plukseltjes babybasislicum
Smakelijk eten

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra