Kenny Bernaerts

Mechelaar Kenny Bernaerts (31) deed op 15-jarige leeftijd zijn eerste vakantiejob in de keuken van een restaurant in zijn dorp. Door die ervaring stond zijn besluit al snel vast: hij ging naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde en zou kok worden. Dankzij zijn stages in toprestaurants ontwikkelde zijn passie voor gastronomie nog meer.

Hij had snel zijn eerste job te pakken bij Chef Axel Colonna-Cesaria in restaurant Folliez te Mechelen. Ambitieus als hij is, solliciteerde hij na enkele jaren al bij Gordon Ramsey. Na een week proefdraaien kon hij in restaurant Gordon Ramsey at Royal Hospital Road beginnen als chef de partie. Een jaar later werkte hij bij chef Michel Roux van restaurant Le Gavroche.

Na 2 jaar Londen stak hij opnieuw het kanaal over en ging 2 jaar aan het werk in Comme Chez Soi. In 2008 ging hij in restaurant Seagrill aan de slag als junior souschef van Yves Mattagne. Sinds 3 jaar is hij er creative chef. Samen met Yves Mattagne ontwikkelt hij nieuwe recepturen voor de verschillende restaurants, doen ze consultancy in het buitenland voor restaurants en hotelketens en zijn ze op verschillende festivals aanwezig.