'MasterChef'-avontuur eindigt voor Martine Prenen

02/08/2011 - 21:00

Dinsdag namen Ron Cornet, Marlène de Wouters, Sally-Jane Van Horenbeeck, Martine Prenen en Thomas Van Hemeledonck het voor de tweede keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Twee proeven stonden op het menu: de creativiteits- en vaardigheidstest. Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getoetst. Wout en Jean-Paul wilden weten of deze koks een steak rossini klaar konden maken. De MasterChefs-in-spe hoorden het donderen in Keulen bij deze opdracht: van steak rossini had bijna niemand al gehoord. Het was het gerecht van Sally-Jane dat Wout en Jean-Paul het meest overtuigde door de persoonlijke touch van peperkoek.

De andere vier koks moesten de tweede proef wél doorstaan. De opdracht: “Maak in veertig minuten de perfecte forel in papillot, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Het fileren van de vis werd vooral een struikelblok voor de koks. Toch sloegen ze er allen in het coachduo een bord voor te schotelen. Martine Prenen  ging reeds volledig de mist in tijdens de eerste proef, maar ook na de tweede proef kon ze Wout noch Jean-Paul overtuigen. “Martine, je was een aangename, maar eigenwijze kandidate. Jij moet de MasterChef-keuken nu verlaten”, was het verdict van Wout Bru. Ron, Marlène, Sally-Jane en Thomas strijden morgen verder voor de titel van MasterChef.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.