Marlène haalt de halve finale niet

Marlène de Wouters, Ron Cornet en Sally-Jane Van Horenbeeck streden vandaag voor een plaats in de halve finale. Tijdens de 3 kookproeven kregen de koks de kans zich voor een laatste keer te bewijzen in de MasterChef-keuken. Voor de eerste proef kregen Marlène, Ron en Sally-Jane één uur de tijd om Wout en Jean-Paul een tweegangenmenu naar keuze voor te schotelen. “Ik ben benieuwd hoe technisch ze zijn, hoe goed ze hun menu gaan kunnen klaarmaken”, zei Wout benieuwd voor de proef van start ging. “Het ene gerecht mag het andere niet overdonderen.” Eén voor één schotelde het drietal met een bang hartje een tweegangenmenu voor aan Wout en Jean-Paul.   

Nadat het coachduo de gerechten van elke kandidaat geproefd hadden, riepen ze voor de smaaktest de koks apart bij hen. De kandidaten moesten zo veel mogelijk ingrediënten herkennen uit een sterrengerecht van Wout Bru: in melk gepocheerde grietbot met een panade van lomo ibérique met ui en Parmezaanse kaas en een ravioli op basis van aardappelen, oester en champignons. Een hele mond vol, maar konden de kandidaten alle ingrediënten thuisbrengen?

Als laatste stond de stresstest op het programma. De koks moesten perfect gebakken kalfshersentjes met een tartaarsausje bereiden. Dit bleek een echte uitdaging, maar toch sloeg het drietal het coachduo een bord voor te schotelen. Na deze laatste proef trokken Wout en Jean-Paul zich terug voor een deliberatie. Ron Cornet en Sally-Jane Van Horenbeeck konden hen het meest bekoren. Zij mogen hun messen slijpen voor de halve finale week!