Marleen Renders niet naar 'MasterChef'-finale

De afgelopen vijf weken namen dertig bekende Vlamingen het tegen elkaar op in de MasterChef-arena. Slechts tien van hen maakten, bij de aanvang van de halve finale week, nog kans op de felbegeerde titel van MasterChef. In de eerste aflevering van de halve finale week – op maandag 8 augustus 2011 – zagen we de eerste groep halve finalisten in de kookpotten roeren.

Ivan Heylen, Stephanie Planckaert, Pat Krimson, Marleen Renders en Betty Owczarek streden tegen mekaar om hun plaats in de wedstrijd te vrijwaren. Er werd gekookt op het scherpst van de snee, want slechts drie van hen konden een plaats in de MasterChef-finale in de wacht slepen. Wout Bru en Jean-Paul Perez legden voor de halve finale de lat weer wat hoger voor de MasterChefs-in-spe. “In de halve finale gaan we anders te werk”, vertelde Wout Bru. “Tot nu toe hebben de kandidaten getoond dat ze kunnen koken in de MasterChef-keuken, maar nu gaan ze moeten tonen wat ze waard zijn in een professionele keuken”, gaat hij verder.

De groep van vijf bekende Vlamingen werden voor de eerste opdracht in tweeën gesplitst. Elke groep ging aan de slag in een andere professionele keuken. Betty en Pat gingen aan de slag in Gasthof Halifax in Astene. Stephanie, Ivan en Marleen moesten hun kooktalenten laten botvieren in Brasserie La Paix in Anderlecht. Elk van de bekende Vlamingen werd verantwoordelijk voor één gerecht dat ze tot in de puntjes moesten verzorgen. Toen de service eenmaal van start ging, zetten de koks alles in het werk om te scoren bij hun chef-voor-één-dag.

Na de zware beproeving van de middagservice, wachtten Wout en Jean-Paul de vijf halve finalisten op in de MasterChef-keuken voor de tweede opdracht van vandaag. De koks moesten een gerecht maken met twee verplichte hoofdingrediënten: oesters en zeetong. Niet alleen de creativiteit, maar ook de techniek van de personalities werd op de proef gesteld. De oesters openen bleek immers helemaal geen sinecure. Maar ook het fileren van de zeetong werd een struikelblok.

Op basis van de prestaties van de koks op beide proeven, beslisten Wout en Jean-Paul na een zware deliberatie om Marleen Renders de MasterChef-keuken uit te sturen. Even positief als anders nam ze afscheid: “Ik ben blij dat ik zo ver geraakt ben en heb hier heel veel van opgestoken.”