Mark moet de MasterChef-keuken verlaten

27/07/2011 - 21:00

Tijdens de eerste proef legden Jean-Paul en Wout de kandidaten opnieuw het vuur aan de schenen. De creativiteit van het viertal werd getest. De koks moesten bewijzen dat ze een mooi gerecht op basis van zeebaars op hun bord konden toveren. Het is duidelijk dat niet alleen de creativiteit van de koks op de proef werd gesteld. “Bij deze test kan je ook het technische niveau van de kandidaten nagaan”, zegt Jean-Paul Perez. “Ze krijgen een volledige vis die gefileerd moet worden”, gaat hij verder. “Ik ben benieuwd om te zien hoe ze hiermee omgaan.” Niemand sloeg erin om Wout en Jean-Paul te verbazen met een creatief topgerecht. Maar het coachduo stuurde Sabine De Vos, door haar perfect gegaarde zeebaars, toch meteen door naar morgen.

Mark, Marleen en Nicolas moesten verder strijden in de MasterChef-keuken. De tweede opdracht van vandaag was een vaardigheidstest. “Maak in twintig minuten de perfecte gratin van sabayon met citrusvruchten zoals sterrenchef Wout Bru het zelf zou maken”, klonk het. De sabayon luchtig kloppen bleek voor het drietal een probleem. Na een deliberatie, waarbij Wout en Jean-Paul de prestaties van de koks voor beide proeven in beschouwing namen, kwamen ze terug met een besluit: Mark Willems kon hen vandaag niet genoeg bekoren. Met de woorden ‘that’s life’ nam Mark afscheid van de MasterChef-keuken. Nicolas en Marleen strijden morgen, samen met Sabine De Vos, voor een plaats in de halve finale.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra