Justine De Jonckheere ontbreekt ervaring voor 'MasterChef'

26/07/2011 - 21:00

Woensdag namen Sabine De Vos, Mark Willems, Marleen Renders, Nicolas Liébart en Justine De Jonckheere het voor de tweede keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Twee proeven stonden op het menu: de creativiteits- en vaardigheidstest. Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getoetst. Wout en Jean-Paul wilden weten of deze koks een koninginnehapje klaar konden maken en of ze in staat waren om deze klassieker naar hun eigen hand te zetten. Vooral dit laatste maakte het voor de kandidaten extra moeilijk. Marleen Renders kon hen het meest verrassen met haar versie van het koninginnehapje, hoefde de tweede proef niet meer af te leggen en mocht meteen door naar morgen.

De andere vier koks moesten de tweede proef wél doorstaan. De opdracht: “Maak in twintig minuten de perfecte tempura van scampi en groenten met vinaigrette, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” De textuur van de pasta voor de tempura was vooral een struikelblok voor de MasterChefs-in-spe. Enkel Nicolas en Mark sloegen erin om Wout en Jean-Paul met hun deeg te bekoren. Na een deliberatie, kwam het coachduo terug met een beslissing. Ondanks haar geslaagde koninginnehapje moest de benjamin van de groep, Justine, haar MasterChef-schort aan de haak hangen. Haar gebrek aan ervaring was voor Wout en Jean-Paul doorslaggevend…

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.