Ivan, Stephanie & Pat eerste 'MasterChef'-finalisten

Na de eerste aflevering van de halve finale week bleven nog vier kandidaten in de running voor een plaats in de ‘MasterChef’-finaleweek: Ivan Heylen, Stephanie Planckaert, Pat Krimson en Betty Owczarek. De lat lag vandaag nog nét iets hoger. “Gisteren hebben de kandidaten voor de eerste keer meegedraaid in een professionele keuken, maar vandaag wordt het een ander verhaal”, waarschuwde Jean-Paul Perez. “Vandaag draaien ze mee in de beste restaurants van België.”

De groep van vier bekende Vlamingen werd voor de eerste opdracht in tweeën gesplitst. Elk duo ging vandaag aan de slag in een andere sterrenzaak. Betty en Pat gingen aan de slag in restaurant Seagrill in Brussel. Stephanie en Ivan moesten hun kooktalenten laten botvieren in restaurant Hertog Jan in Brugge. De kandidaten waren bij hun aankomst alvast onder de indruk. “Het is bovenmenselijk wat ze daar serveren”, zegt Ivan Heylen, “het verbaast me dat ze me in de keuken toelaten.” Elk van de bekende Vlamingen werd verantwoordelijk voor één gerecht dat ze tot in de puntjes moesten verzorgen. Toen de middagservice eenmaal van start ging, zetten de koks alles in het werk om te scoren.

Na de zware beproeving in de twee sterrenzaken, wachtten Wout en Jean-Paul de vier halve finalisten op in de MasterChef-keuken voor de tweede opdracht. De koks moesten een gerecht maken met één verplicht hoofdingrediënt: kreeft. Niet alleen de creativiteit, maar ook de techniek van de personalities werd op de proef gesteld. Vooral de bereiding van de levende kreeft bleek voor de koks een ware beproeving. 

Op basis van de prestaties van de koks op beide proeven, beslisten Wout en Jean-Paul na een zware deliberatie om Betty de MasterChef-keuken uit te sturen. De groentesoep met overgare kreeft uit de laatste proef, deed haar de das om. Ontgoocheld nam ze afscheid: “Het is spijtig, maar je moet de finale verdienen. Als ik het niet verdien om in de finale te zitten, heb ik daar vrede mee. ” Ivan, Stephanie en Pat stootten dus door naar de finaleweek.

Morgen strijdt de tweede groep van halve finalisten voor een plaats in de finale van ‘MasterChef’: Bart Van den Bossche, Sabine De Vos, Sally-Jane Van Horenbeeck, Ron Cornet en Showbizz Bart.