Ivan Heylen, Caroline Maes en showbizz Bart koken Carl Huybrechts de MasterChef-keuken uit

20/07/2011 - 21:00

Tijdens die eerste proef legden Jean-Paul en Wout de kandidaten opnieuw het vuur aan de schenen. De creativiteit van het viertal werd getest. De koks moesten bewijzen dat ze een mooi gerecht op basis van eendenborst op hun bord konden toveren. Ivan blies Jean-Paul en Wout weer van hun sokken met zijn originaliteit, maar het was Showbizz Bart die het coachduo met de Franse klassieker ‘canard à l’orange’ het verraste.

Caroline, Ivan en Carl moesten de andere proef wél nog tot een goed einde brengen om hun plaats in de wedstrijd te vrijwaren. Deze opdracht was een vaardigheidstest. “Maak in veertig minuten de perfecte soezen met citroencrème en chocolade aan de hand van een recept van sterrenchef Wout Bru”, klonk het. Het idee van een warm dessert bezorgde het drietal al meteen de nodige kopzorgen. Voor de mannen was het correcte afwegen van de ingrediënten een struikelblok terwijl Caroline het recept wél tot in de puntjes volgde. Geen wonder dat haar soezen dan ook het best scoorden bij Wout en Jean-Paul.

Na een deliberatie, waarbij Wout en Jean-Paul de prestaties van de koks voor beide proeven in beschouwing namen, kwamen ze terug met een besluit: Carl Huybrechts kon hen niet genoeg bekoren. Met de wijze woorden “gerechtigheid is geschied” nam Carl afscheid van de MasterChef-keuken. Bart, Caroline en Ivan strijden morgen voor een halve finale ticket.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra