Gastchef Wout Bru

Van een jonge, onbekende Belgische kok tot superster in één van de meest authentieke dorpjes van de Provence… In enkele jaren maakte tweesterrenchef Wout Bru, samen met zijn vrouw Suzy, van “Le Bistrot d'Éygalières” een culinair mekka waar bekend en bemind Frankrijk elkaar ontmoeten.

Chez Bruz
In het dorpje Eygalières – tussen Marseille en Saint-Remy de Provence in – ontdekten Wout en Suzy een klein kruidenierswinkeltje dat al enkele jaren leeg stond. Ze kochten het pand, verbouwden het en in 1995 opende “Le Bistrot d’ Eygalières” – eveneens bekend als ‘Chez Bru’ - de deuren.

Wout Bru: “Suzy en ik zijn met ons tweeën heel rustig gestart met heel eenvoudige gerechten, geld voor de dure producten hadden we niet. Anderhalf jaar later kregen we tot onze grote verbazing een Michelin-ster.” Hiermee werd hij de jongste kok die een Michelin-ster kreeg. Een tweede Michelin-ster volgde begin 2005 en de eenvoudige creatieve keuken van Chez Bru werd een begrip in de Provence én bij ons. Want Bru hield de banden met België strak en kwam graag naar ons land terug om als TV-kok zijn passie over te brengen.