Gastchef Wout Bru

13/07/2010 - 13:25

Van een jonge, onbekende Belgische kok tot superster in één van de meest authentieke dorpjes van de Provence… In enkele jaren maakte tweesterrenchef Wout Bru, samen met zijn vrouw Suzy, van “Le Bistrot d'Éygalières” een culinair mekka waar bekend en bemind Frankrijk elkaar ontmoeten.

Chez Bruz
In het dorpje Eygalières – tussen Marseille en Saint-Remy de Provence in – ontdekten Wout en Suzy een klein kruidenierswinkeltje dat al enkele jaren leeg stond. Ze kochten het pand, verbouwden het en in 1995 opende “Le Bistrot d’ Eygalières” – eveneens bekend als ‘Chez Bru’ - de deuren.

Wout Bru: “Suzy en ik zijn met ons tweeën heel rustig gestart met heel eenvoudige gerechten, geld voor de dure producten hadden we niet. Anderhalf jaar later kregen we tot onze grote verbazing een Michelin-ster.” Hiermee werd hij de jongste kok die een Michelin-ster kreeg. Een tweede Michelin-ster volgde begin 2005 en de eenvoudige creatieve keuken van Chez Bru werd een begrip in de Provence én bij ons. Want Bru hield de banden met België strak en kwam graag naar ons land terug om als TV-kok zijn passie over te brengen.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra