De kok in Tatiana Silva kan de coaches niet bekoren

19/07/2011 - 21:01

Dinsdag namen Ivan Heylen, Tatiana Silva, Carl Huybrechts, Caroline Maes en Showbizz Bart het voor de tweede keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Wout en Jean-Paul weten of deze koks een klassieker als coquelet au vin onder de knie hadden en of ze in staat waren om deze klassieker naar hun eigen hand te zetten. Na een uur kookstress, serveerde het vijftal hun eigen versie van deze klassieker aan Wout en Jean-Paul. “De persoonlijke touch van Ivan, de cognac, gaf extra pit aan het gerecht”, vertelt Jean-Paul enthousiast. Ivan werd dan ook voor de tweede keer vrijgesteld voor de volgende proef.

De anderen moesten de tweede test wél doorstaan. De opdracht: “Maak in vijtien minuten de perfecte sol meunière, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Voor de kandidaten was het vooral een uitdaging om de tong te fileren. Maar toch schotelden Tatiana, Carl, Caroline en Bart elk hun versie van een sol meunière aan Wout en Jean-Paul voor. Na een deliberatie, kwam het coachduo met een besluit: het kooktalent van Tatiana Silva kon hen niet bekoren. “Je bent een écht prinsesje, maar niet in mijn keuken”, zei Wout nog toen hij haar de MasterChef-keuken uitstuurde. Carl, Bart en Caroline strijden morgen, samen met Ivan, verder voor hun plaats in MasterChef.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.