De 8 halve finalisten van 'MasterChef'

23/07/2010 - 10:17

‘MasterChef’ gaat zijn laatste rechte lijn in. In totaal verrasten acht bekende Vlamingen vriend en vijand met hun indrukwekkende ‘cuissons’, stijlvolle bordschikkingen en overheerlijke ‘smaakbommen’. Voor elk van hen wacht een nieuwe uitdaging: de halve finales, die in 2 delen wordt gespeeld.

Op maandag 26 juli nemen Katrien Vandendries, Alex Callier, Mieke Bouve en Axel Daeseleire het tegen elkaar op in de eerste halve finale. Eén dag later – op dinsdag 27 juli – is het de beurt aan Bart Kaëll, Roel Vanderstukken, Sabine Appelmans, en David Davidse.

Uit elke halve finale worden de 2 beste chefs geselecteerd. Zij keren op woensdag 28 juli terug naar hun ondertussen vertrouwde ‘MasterChef’-keuken om in de zogenaamde ‘cook-off’ uit te maken welke 3 deelnemers er om de felbegeerde titel van ‘MasterChef’ mogen strijden. Die grote finale vindt plaats op donderdag 29 juli.

Dat de halve finalisten het niet makkelijk zullen krijgen om de eindmeet te halen, spreekt voor zich. Hun gerechten zullen absolute top moeten zijn als ze de finale willen bereiken. Bovendien moeten ze zich in deze vijfde en laatste week niet enkel bewijzen ten opzichte van Stéphane Buyens, maar ook tegenover gastchef Peter Goossens. Zal die ook in ‘MasterChef’ de dweil moeten bovenhalen of slaagt er toch iemand in om zijn ervaren smaakpapillen te bekoren?

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra