Charles Van Domburg moet 'MasterChef'-schort inleveren

05/07/2011 - 14:44

De kick-off van MasterChef was voor de eerste groep bekende Vlamingen een échte vuurproef. Als eerste opdracht kregen Bart Van den Bossche, Daniëlla Somers, Betty Owczarek, Staf Coppens, Charles Van Domburg en Fatma Pehlivan een ogenschijnlijk makkelijke taak. Ze mochten Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze serveren. Maar de kandidaten hadden het moeilijk met de tijdsdruk en de keurende blikken van de coaches. Toch sloeg Fatma Pehlivan erin haar zenuwen onder controle te houden en Wout en Jean-Paul van hun sokken te blazen met de verrassende Oosterse smaken in haar auberginepakje. Zij won de eerste proef en hoefde de volgende opdracht niet meer af te leggen.

De andere vijf bekende gezichten moesten de tweede proef, de stresstest, wél doorworstelen. De opdracht oogde simpel: ze kregen vijftien minuten de tijd om de perfecte toast champignon te maken. “Voor een MasterChef is vijftien minuten om de perfecte toast champignon te maken perfect mogelijk”, zei Wout Bru nog voor de aanvang van de test. Maar zijn deze vijf personalities wel MasterChef-waardig? De stress sloeg bij de personalities immers onverbiddelijk toe. Ze wisten wat er op het spel stond: na deze proef was het MasterChef-avontuur voor één van hen al voorbij. Na een ontgoochelende steak bearnaise sloeg Charles Van Domburg er ook niet in Wout Bru en Jean-Paul Perez te overtuigen met zijn versie van de perfecte toast champignon. Hij moest dan ook als eerste zijn MasterChef-schort inleveren. De anderen strijden verder in de tweede aflevering van ‘MasterChef’.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra