Caroline moet vertrekken, Bart en Ivan gaan naar de halve finale

21/07/2011 - 21:00

Nadat Wout en Jean-Paul de gerechten van elke kandidaat geproefd hadden, riepen ze voor de smaaktest de koks apart op het appèl. De kandidaten moesten zo veel mogelijk ingrediënten herkennen uit een sterrengerecht van Wout Bru: gebakken angusfilet met kruidenboter, espuma van tomaat en een portosaus. Caroline scoorde opvallend goed, ze herkende maar liefst 10 ingrediënten. Maar Ivan scoorde nóg beter, hij kon 14 ingrediënten opschrijven. Showbizz Bart sloeg er niet in Ivan te overtreffen, maar scoorde beter dan Caroline met 13 smaken.  

Als laatste stond de stresstest op het programma. De koks kregen een kwartier de tijd om de perfect gebakken ganzenlever met licht gekarameliseerde meloenbolletjes te bereiden. Dit bleek een echte uitdaging, maar toch sloeg het drietal erin Wout en Jean-Paul en bord voor te schotelen. Na deze laatste proef trokken Wout Bru en Jean-Paul zich terug voor een deliberatie. Ivan Heylen en Showbizz Bart konden hen het meest bekoren. Zij mogen hun messen slijpen voor de halve finale week!

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra