Betty Owczarek en Bart Van den Bossche naar halve finale

Nadat gisteren voor Fatma Pehlivan het MasterChef-avontuur eindigde, streden vandaag drie bekende Vlamingen voor twee halve finale tickers: Bart Van den Bossche, Betty Owczarek en Daniëlla Somers. Anders dan de voorbije dagen moest het trio Wout Bru en Jean-Paul Perez overtuigen van hun kookkunsten bij drie kookproeven. Er werd gekookt op het scherpst van de snee, want vandaag was het alles of niets!

Voor de eerste proef kregen Bart, Betty en Daniëlla één uur de tijd om Wout en Jean-Paul een tweegangenmenu voor te schotelen. Wout en Jean-Paul zagen bij deze proef dat de kandidaten deze week al veel hebben bijgeleerd.

Elke kandidaat kwam voor de smaaktest apart bij Jean-Paul en Wout langs. Ze moesten zo veel mogelijk ingrediënten herkennen uit een sterrenrecept van Wout Bru. Betty was als eerste aan de beurt. “Iedere proef moet lukken. Ik wil niet uitgaan van de zwakte van de anderen, maar teren op mijn eigen sterkte”, zei ze. Betty sloeg ze er echter niet in om tien ingrediënten te herkennen. Ook Daniëlla en Bart hadden het moeilijk bij deze test.        

Als laatste vandaag stond de stresstest op het programma. Bart, Daniëlla en Betty moesten de perfect gebakken dubbele kipfilet op hun bord toveren. Het addertje onder het gras bij deze proef was dat de kandidaten een hele kip op hun werkblad kregen. De kandidaten kregen een kwartier de tijd om deze kip perfect te ontbenen. Betty had een streepje voor met haar achtergrond als slagersvrouw, maar ook Bart en Daniëlla ontpopten zich als echte beenhouwers.

Na een lange dag met drie proeven, trokken Wout Bru en Jean-Paul zich terug voor een deliberatie. Bart Van den Bossche en Betty Owczarek konden hen het meest bekoren. Zij mogen hun messen slijpen voor de halve finale week!

Meer video's van MasterChef