Bart Van Den Bossche plaatst zich als eerste voor de finale

De afgelopen 6 weken namen 30 personalities het in de MasterChef-keuken tegen mekaar op. Slechts 6 van hebben het zware culinaire parcours overleefd en schopten het tot in de finaleweek. Vandaag werd de finaleweek ingezet met 6 finalisten, maar slechts 3 van hen zullen op donderdag 18 augustus strijden voor de titel van MasterChef.

Sterrenchef Wout Bru en foodexpert Jean-Paul Perez legden Stephanie Planckaert, Ivan Heylen, Ron Cornet, Bart Van den Bossche, Sally-Jane Van Hoorenbeecke en Pat Krimson vandaag het vuur aan de schenen met een foodpairing proef. Daarbij wordt een gerecht gecreëerd rond één bepaalde drank en vandaag was dat Leffe. Of de personalities aan de slag gingen met een donkere Leffe of de zoetere Leffe Ruby mochten ze zelf kiezen. Daarnaast was Mechelse koekoek het enige verplichte ingrediënt. De twee BV’s die het best scoorden, moesten later op de avond in een onderling duel strijden om de eerste finaleplaats.

Het waren Ron Cornet -met in spek gerolde filet van Mechelse koekoek en champignons, een brunoise van aardappelen met citroentijm en een zoete saus van bruine Leffe- en Bart Van den Bossche -met gebakken Mechelse koekoek met wortelen, geroosterde pijnboompitten, champignons en een bittere saus op basis van bruine Leffe- die de smaakpapillen van Wout en Jean-Paul het meest deden tintelen.

Hierna stond hen de ultieme vaardigheidstest te wachten om de eerste finaleplaats te beslechten. Wout Bru toonde de kooklustige mannen hoe ze gebakken langoustines, tartaar van tomaat met wakame en een espuma van limoen en olijfolie moesten klaarmaken. Wie dit gerecht het best wist te benaderen, plaatste zich rechstreeks voor de grote finale op donderdag 18 augustus. Ditmaal kregen Ron en Bart echter geen recept maar moesten ze het stellen met eigen notities die ze mochten maken terwijl Wout aan de slag ging.

“Zo’n espumafles is zo’n technisch ding, dat kan ik toch nooit”, blies Bart Van den Bossche tijdens de belangrijke test. Toch wist hij een mooi gerecht af te leveren, waarop Wout en Jean-Paul enkele zaken aan te merken hadden, maar wel zonder cruciale fouten.

Het bordje van Ron Cornet kwam zowel qua smaken als presentatie heel dicht in de buurt van dat van Wout Bru, maar spijtig genoeg verbrandde Ron zijn saus iets voor de schotel opgediend moest worden. Wout en Jean-Paul beslisten dus dat Ron het op dinsdag 16 augustus nog eens moet proberen en brachten Bart Van den Bossche het leuke nieuws dat zij hem rechtstreeks in de superfinale zullen terugzien op donderdag 18 augustus.