Bart Kaëll, Sabine Appelmans en Axel Daeseleire naar de finale

29/07/2010 - 07:20

De titel van ‘MasterChef’ komt nu wel heel dichtbij. Bart Kaëll (‘de technieker in de keuken’), Sabine Appelmans (‘de gedetailleerde keukenprinses’) en Axel Daeseleire (‘de wilde stier achter het fornuis’) strijden in de grote finale om de trofee en de eer. Katrien Vandendries deed het net niet goed genoeg in de cook-off.

De aflevering van de cook-off zag er iets anders uit dan anders. In een eerste test moesten de halve finalisten hun productkennis bewijzen door allerlei smaakmakers te herkennen. Winnares Sabine had een streepje voor bij de volgende opdracht: zij mocht als eerste 1 van de 15 ingrediënten in een gerecht van Stéphane Buyens, geblinddoekt, trachten te herkennen. Ook deze test werd gewonnen door de voormalige tennisster. Wanneer onze personalities als laatste opdracht moesten proberen een zo perfect mogelijke kopie te maken van Stéphanes gerecht, kreeg Sabine dan ook 60 minuten de tijd in plaats van 45.

De saus deed Katrien de das om en dat besefte ze maar al te goed. 'Katrien gi kiekn', klonk het opeens. In stresssituaties komen de roots van deze West-Vlaamse duidelijk naar boven.

Wie met de titel ‘MasterChef’ naar huis wil gaan, zal het onderste uit de kan moeten halen. Topkoks Stéphane Buyens en Peter Goossens stellen zich immers steeds kritischer op bij het beoordelen van de kookkunsten van hun poulains. Benieuwd wie het meest zal weten bekoren…

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra