Veelbelovende namen in de eerste week van MasterChef

01/07/2011 - 12:22

Deze week neemt de eerste groep van zes bekende Vlamingen het tegen elkaar op in de MasterChefkeuken. Bart Van den Bossche, Daniëlla Somers, Staf Coppens, Fatma Pehlivan, Charles Van Domburg en Betty Owczarek scherpen alvast hun keukenmessen. Ze halen het onderste uit de kan, want sterrenchef Wout Bru en foodexpert Jean-Paul Perez proeven en beoordelen de kookkunsten van deze personalities. 

Wie kan hen overtuigen en wie bakt er niets van? Tijdens twee kookproeven moeten deze bekende koppen Wout Bru en Jean-Paul Perez weten te overtuigen. Vol goede moed betreden de koks de MasterChef-arena voor de eerste proef. Bij deze proef mogen de kandidaten op safe spelen met een eigen gerecht.

Daniëlla Somers, meervoudig wereldkampioene boksen, heeft alvast de winnaarsmentaliteit: “Het wedstrijdbeest zit nog steeds in mij, ik ga er een lap op geven vandaag.” Ze maakt alvast indruk op Wout en Jean-Paul met haar snijtechniek. Maar kan haar gerecht ook overtuigen? Terwijl de ene kok rustig blijft onder de tijdsdruk, dreigt de chaos bij de andere kandidaat al snel. Bart Van den Bossche raakt de pedalen kwijt wanneer hij zijn Thaïs-Vlaamse bouillabaise klaarmaakt. Betty Owczarek gelooft in haar kookkunsten: “Ik kook thuis en heb nooit het antigifcentrum moeten bellen.” Ze heeft het echter wel wat moeilijk met de keurende blik van Wout Bru, maar slaagt er toch in een aspergepuree met garnalen en zure room op het bord te toveren. Ook de anderen zetten hun beeste beetje voor om hun eigen gerecht perfect op het bord te krijgen.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.