Tanja Dexters

08/07/2011 - 09:51

Model, zangeres en waaghals Tanja Dexters heeft nog niet zoveel ervaring in de keuken. Ze trok vooral op restaurant met manlief, maar sinds de komst van haar dochter groeide de interesse om thuis zelf aan de slag te gaan. Naast de bereiding van de groenten- en fruitpapjes wil ze zich nu ook wagen aan debetere gastronomie. Hiervoor heeft ze al enkele kookboeken in huis gehaald. De begrippen julienne of marineren heeft ze alvast onder de knie.

Waarom wil je deelnemen aan 'MasterChef'?
Om (bij) te leren. Ook om thuis een potje te kunnen koken voor mijn man en voor mijn dochtertje Valentina die groter wordt.

Wat eet je zelf het liefst?
Een hele goede spaghetti bolognese. Het is een kunst om die te maken!

Wat lust je absoluut niet?
Ik heb mezelf kaas leren eten, omdat ik een kaasschotel met rode wijn echt gezellig vind. Vroeger at ik vaak foie gras, maar onlangs zag ik een reportage over hoe ze dat maken en nu weiger ik het nog te eten.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra