Stephanie Planckaert en Pat Krimson naar de halve finale van 'MasterChef'

Drie bekende Vlamingen streden voor de twee halvefinaletickets: Stephanie Planckaert, Gerrit De Cock en Pat Krimson. Tijdens drie proeven kregen de koks de kans zich te bewijzen in de MasterChef-keuken. 

Voor de eerste proef kregen Stephanie, Gerrit en Pat één uur de tijd om Wout en Jean-Paul een tweegangenmenu voor te schotelen. Gerrit De Cock waagde zich zelfs aan een gerecht van Wout Bru! Nadat het coachduo van alle gerechten van de kandidaten geproefd had, werd duidelijk wie voorop lag en wie achterop hinkte. Maar om echte conclusies te trekken, was het voor Jean-Paul en Wout nog wat te vroeg. Er stonden immers nog twee proeven op het programma. Elke kandidaat kwam voor de smaaktest apart bij Jean-Paul en Wout langs. Ze moesten zo veel mogelijk ingrediënten herkennen uit dit sterrenrecept van Wout Bru: een gebakken duifje met toastjes van kippenlevers. Pat zijn smaakpapillen werden als eerste op de proef gesteld. Hij kon slechts 7 juiste ingrediënten thuisbrengen. Ook Gerrit sloeg de bal ook een beetje mis met 8 juiste ingrediënten. Tot slot scoorde Stephanie met 9 ingrediënten het best op deze proef.

Als laatste test stond de stresstest op het programma. Stephanie, Pat en Gerrit kregen een kwartier de tijd om de perfecte steak béarnaise te bereiden. Gelukkig kregen de kandidaten wel een recept op hun werkblad. Maar van béarnaisesaus had het trio duidelijk geen kaas gegeten. Pat zijn béarnaisesaus ging zelfs helemaal de mist in. Als bij wonder sloeg Gerrit erin de beste saus op zijn bord te toveren. Na een lange dag met drie proeven, trokken Wout Bru en Jean-Paul zich terug voor een deliberatie. Pat Krimson en Stephanie Planckaert konden hen het meest bekoren. Zij mogen hun messen slijpen voor de halvefinaleweek!