Stephanie Planckaert

08/07/2011 - 09:49

Als tienermoeder vond Stephanie Planckaert al vroeg de weg naar de keuken. Mama Christa is nog steeds haar grote voorbeeld. Stephanie durft al eens te experimenteren en heeft een voorkeur voor Zuiderse smaken. Er heerst altijd een gezellig drukte ten huize Planckaert. Vooral de gasten van hun eigen Bed en Breakfast zijn uitstekende proefkonijnen.

Omschrijf jezelf eens als kok?

Ik heb niet echt een stijl. Ik maak zuiderse gerechtjes, maar ook basic dingen voor mijn kindjes: kip met appelmoes. Ik kan niet met een kookboek koken, ik proef gewoon voortdurend tot het lekker is.

Welke kookblunder heb je al eens begaan?
Toen ik nog maar net samen was met Christopher wou ik spek met eieren maken voor hem. Maar ik deed eerst de eieren in de pan en daarna pas het spek, met als gevolg dat het spek nog niet gaar gebakken was. Christopher heeft het toen wel uit liefde voor mij opgegeten.

Wat eet je zelf het liefst? 
Witloof in hesp met bechamelsaus en een goede puree. Ik eet ook graag geitenkaas.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra