Sally-Jane naast Bart en Ron in grote 'MasterChef'-finale

Sally-Jane Van Horenbeeck moest het woensdag opnieuw opnemen tegen Stephanie Planckaert, Ivan Heylen en Pat Krimson en strijden voor het allerlaatste finaleticket. 

Tijdens de foodpairing proef moesten de overgebleven koks een gerecht creëren rond rode wijn. Wout Bru en Jean-Paul Perez selecteerden hiervoor twee wijnen waaruit de kandidaten konden kiezen: een frisse en fruitige of een rijke en vollere rode wijn. Daarnaast was een stukje ree het enige verplichte ingrediënt. De twee BV’s die het best scoorden, moesten later op de avond in een onderling duel strijden om de derde en laatste finaleplaats. 

Bovendien stond er nog meer op het spel. “We moeten niet alleen bepalen welke twee kandidaten we straks laten strijden voor een plaats in de finale”, vertelde Jean-Paul. “We moeten ook beslissen van wie we definitief afscheid zullen nemen.” Het waren Sally-Jane Van Horenbeeck en Stephanie Planckaert die met hun gerecht de smaakpapillen van Wout en Jean-Paul het meest deden tintelen. Voor Pat Krimson en Ivan Heylen zat het MasterChef-avontuur er na deze proef dan ook op. 

Hierna stond de dames de ultieme vaardigheidstest te wachten, met de laatste finaleplaats als inzet. Wout Bru toonde de kooklustige vrouwen hoe ze een gepocheerd eitje met een truffelsaus en een stuk gekonfijte kabeljauw, afgewerkt met een duxelles van champignons, oesters en broodcroutons moesten klaarmaken. Stephanie en Sally-Jane kregen geen recept, maar moesten ze het stellen met eigen notities die ze mochten maken terwijl Wout aan de slag ging. “Je krijgt geen afmetingen en weet dus niet hoeveel je van wat moet gebruiken”, zuchtte Sally-Jane tijdens de proef. Toch wist ze een mooi gerecht af te leveren, waarop Wout en Jean-Paul slechts enkele kleine opmerkingen hadden. 

Ook het bordje van Stephanie Planckaert kwam zowel qua smaak als presentatie dicht in de buurt van dat van Wout Bru, maar toch liet zij een paar steekjes meer vallen dan Sally-Jane. Na een zware deliberatie beslisten Wout en Jean-Paul dan ook om Sally-Jane naar de grote MasterChef-finale van donderdag 18 augustus te sturen. Voor Stephanie was het MasterChef-avontuur voorgoed voorbij…