Sabine De Vos

22/07/2011 - 13:14

Ex-omroepster, auteur en politica Sabine De Vos kan haar creativiteit goed kwijt tijdens het koken. In de keuken werkt ze heel gestructureerd en kookt ze bewust met biologische producten. Je kan haar steeds plezieren met wokgerechten, veel groenten en vis, maar weigert vlees van jonge dieren en foie gras klaar te maken. Ze ziet het als een unieke kans om deel te nemen aan MasterChef en wil graag zo ver mogelijk geraken in de wedstrijd. 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef? 
Het is een unieke kans om naast een chef te staan die je verbetert en een gelegenheid om te leren.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Koken doe ik dagelijks. Soms met iets minder enthousiasme door late werkavonden en kinderen en weinig tijd. Met vrienden koken vind ik ook een heel gezellige bezigheid.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?
Van thuis uit was koken een erg sociale aangelegenheid. Samen ontbijten was een rustpunt; niet snelsnel, maar eerder een gezamenlijk ritueel. Ik probeer liefde voor eten en bewustzijn ervan door te geven aan de kinderen.

Ben je tijdens het koken rustig of is het eerder chaos in de keuken?
Ik heb het vaak moeilijk om rust te vinden omdat bijvoorbeeld kinderen wel eens aandacht vragen. 

Is er een bepaald gerecht of ingrediënt dat je hoopt niet te moeten klaar te maken?
Vlees van jonge dieren, foie gras en dergelijke...

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra