Rauwe appeltaart doet Tanja Dexters de das om

13/07/2011 - 21:10

Na een harde strijd tussen de bekende Vlamingen bleven er bij de start van de voorlaatste aflevering van MasterChef deze week nog maar vier koks in de running voor de titel van 'MasterChef': Tanja Dexters, Gerrit De Cock, Stephanie Planckaert en Pat Krimson. Zij streden met geslepen messen tegen elkaar tijdens twee kookproeven. 
Voor de creativiteitstest kregen de kandidaten één opgelegd hoofdingrediënt, lamskroontjes. Het was aan de bekende Vlamingen om dit lamskroontje perfect klaar te maken en er een persoonlijke toets aan te geven met zelfgekozen ingriënten. “Lamsvlees is een product met heel veel eigenheid”, vertelde foodexpert Jean-Paul, “het is niet zo evident om daar ingrediënten mee te combineren.” De ingrediëntenkeuze bezorgde de koks dan ook meteen al wat kopzorgen. Na drie kwartier opperste kookconcentratie sloegen Tanja, Gerrit, Stephanie en Pat erin om Jean-Paul en Wout een gerecht te serveren. Al liep dat bij Gerrit niet van een leien dakje, hij verbrandde zijn hand aan een braadslee. Nadat het coachduo alle gerechten geproefd had, beslisten Wout en Jean-Paul om Pat Krimson voor een tweede keer door te sturen naar morgen. 
De drie overblijvers moesten zich vandaag voor een tweede keer bewijzen tijdens de vaardigheidstest. Het gerecht van vandaag: een normandische appeltaart op de wijze van sterrenchef Wout Bru. De kandidaten kregen veertig minuten de tijd om dit dessert tot een goed einde te brengen. Tanja Dexters sloeg er het minst van de drie in om deze opdracht tot een goed einde te brengen, haar taart was zelfs nog niet gaar. Zij werd dan ook door Jean-Paul en Wout de MasterChef-keuken uit gestuurd. Stephanie en Gerrit strijden donderdag, samen met Pat Krimson, voor een halvefinaleticket.

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.