Nils Duerinck moet deze week als eerste zijn 'MasterChef'-schort inleveren

25/07/2011 - 21:00

In de eerste aflevering van de vierde week van ‘MasterChef’ namen Sabine De Vos, Mark Willems, Nils Duerinck, Marleen Renders, Nicolas Liébart en Justine De Jonckheere het voor de eerste keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Tijdens twee proeven kregen deze bekende Vlamingen de kans om zich te bewijzen als kok.

Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getetst. Ze kregen een uur de tijd om Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze voor te schotelen. Degene die hen het meest kon overtuigen, mocht al meteen door naar morgen en hoefde de tweede proef niet uit te voeren. De tijdsdruk speelde de zes koks enorm parten, maar toch sloegen ze erin om het coachduo een bord voor te schotelen. Na lang beraad, beslisten Wout en Jean-Paul om Mark Willems te belonen voor zijn lekker gerecht: duif met een eigen creatie van erwtenpuree.

De andere vijf personalities streden verder voor hun plaats in de wedstrijd tijdens de stresstest. De opdracht: “Maak in twintig minuten minuten de perfecte pasta pesto, zoals Wout Bru het zelf zou maken.” Nadat Wout en Jean-Paul ieders pasta proefden, beslisten ze om Nils Duerinck als eerste deze week de MasterChef-keuken uit te sturen. Met zijn struisvogelgerecht uit de eerste proef kon Nils het duo al niet overtuigen. Maar pasta koken zonder zout deed hem de das om. “Het was vandaag twee keer net niet”, zegt Nils nog voor hij de deur uit stapt, “daarom hebben ze mij gekozen.”

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra