Nils Duerinck

22/07/2011 - 13:17

Zoals dat hoort voor een sportman, vindt topatleet Nils belangrijk wat hij eet. De jonge student architectuur deelt zijn passie voor het koken  met zijn vader. Voor zijn carrière als sprinter verblijft Nils geregeld in het buitenland en brengt hij altijd kookboeken als reissouvenir terug mee naar huis . Kan hij deze kookbagage omzetten in lekkere gerechten? 

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Ik wil op korte termijn zo veel mogelijk bij te leren. En vanuit passie.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven? 
Eten is enerzijds noodzakelijk. Als sportman ook belangrijk om op te letten wat te eten. Anderzijds is het ook een passie. Ik kook graag voor vrienden alsook ’s avonds voor zijn vriendin, zij kan niet zo goed koken.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?
De passie komt voornamelijk van bij mijn papa. Mijn papa is ook gepassioneerd door koken, hij zit al paar jaar in een kookclub. Vroeger en ook nu nog wordt eten beschouwd als een familiemoment, waar iedereen samenzit. Ook voor speciale gelegenheden wordt er dan iets speciaals klaargemaakt.

Wat vind je omgeving van je kookkunsten?
Mijn vriendin is heel positief over mijn kookkunsten en ik krijg ook van vrienden complimenten. Van Cédric Van Brantegem, bijvoorbeeld...

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra

Andere programma's