Maya Detiège hangt haar schort aan de haak

11/07/2011 - 21:00

In de eerste aflevering van de tweede week van ‘MasterChef’ namen Marc Coessens, Gerrit De Cock, Pat Krimson, Tanja Dexters, Maya Detiège en Stephanie Planckaert het voor de eerste keer tegen elkaar op in de MasterChef-keuken. Deze bekende Vlamingen kregen tijdens twee proeven de kans om zich te bewijzen als kok.   

Voor de eerste proef werd de creativiteit van de kandidaten getest. Ze kregen een uur de tijd om Wout Bru en Jean-Paul Perez een gerecht naar keuze voor te schotelen. Degene die het meest kon overtuigen, mocht al meteen door naar morgen en hoefde de tweede proef niet uit te voeren. Reden genoeg voor druk op de schouders van de zes MasterChefs-in-spe. Pat Krimson blaasde Wout en Jean-Paul van hun sokken met een op het vel gebakken zeebaars. Hij hoefde niet meer te kampen met de stresstest, maar de andere vijf koks konden hier echter niet onderuit…     

Zij streden verder voor een plaats in de MasterChef-keuken en gooiden zich op de perfecte bereiding van een steak tartare met een slaatje en zelfgemaakte mayonaise. Ze kregen slechts twintig minuten om deze stresstest tot een goed einde te brengen. Niemand sloeg erin om Wout en Jean-Paul de perfecte steak tartare voor te schotelen. Tijdens de deliberatie evalueerde het coachduo de prestaties van Marc, Gerrit, Tanja en Maya grondig en kwamen terug met een besluit. Maya Detiège moest haar MasterChef-schort al na één dag inleveren. “Ik begrijp het, hetgene wat ik voor de wedstrijd al wist, werd nu bevestigd. Ik moet nog heel wat bijleren in de keuken”, zei Maya nog voor ze MasterChef-keuken verliet.        

 

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra