Maya Detiège

08/07/2011 - 09:40

Als volksvertegenwoordigster leidt Maya Detiège een druk leven. Ook moeder Leona en grootvader Frans Detiège waren politici. Voor de familie betekende de maaltijd dan ook een rustpunt tijdens hectische momenten. Maya denkt graag terug aan deze gezellige familiemomenten rond de tafel. Dat Maya een apothekersachtergrond heeft, blijkt ook in de keuken; ze meet alles minutieus af. Voor Maya is koken een manier om aan mensen te tonen dat ze hen graag ziet.

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?

Ik eet enorm graag en vind het een manier om aan mensen te tonen dat ik hen graag zie. Mijn zelfvertrouwen is iets te laag wat het koken betreft. Ik doe mee om tips te krijgen van de chefs, alsook voor de afwerking van mijn gerecht.

Wat is je specialiteit?

Couscous, lasagne en wok.

Wat vind je (niet) fijn aan koken?

Ik vind het niet fijn als je iets wil klaarmaken en je een bepaald ingrediënt vergeten bent te kopen of het niet in huis hebt.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra