Martine Prenen

29/07/2011 - 14:23

Martine Prenen is een veelzijdige vrouw: naast haar job als presentatrice, heeft ze sinds kort haar diploma als gezondheidsconsulente behaald. Een gezond dieet volstaat niet voor Martine. Ze gaat voor het volledige pakket: een gezonde geest in een gezond lichaam. Ze kookt bij voorkeur biologisch en vegetarisch. Haar kookboek ligt altijd in de buurt.  Ze maakt geen typisch Vlaamse gerechten, maar verkiest de Oriëntaalse keuken.

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Ik neem deel om bij te leren. Ik weet zeer weinig van de traditionele keuken. Ik kook voornamelijk simpel en puur. Ik vind het een uitdaging om deel te nemen.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven?
Voor mij is het een ontspanning. Het is een manier om gezond te blijven. 

Ben je tijdens het koken rustig of is het eerder chaos in de keuken?
Eerder chaos. Situaties als ‘Waar is de mixer, waar is de mixer’ komen bij mij vast en zeker voor. 

Wat vind je omgeving van je kookkunsten?
Mijn gezin vindt het lekker. Als ik kook voor vrienden en familie gebruik ik altijd een kookboek. Ik heb veel kookboeken. Ik vergeet veel.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra