Marleen Renders

22/07/2011 - 13:20

Voor ex-atlete Marleen Renders  neemt koken  een centrale plaats in haar leven. Naast haar carrière is ze ook fulltime mama van drie dochters. Ze leidt een hectisch leven, maar vindt een gezonde levensstijl heel belangrijk. Ze neemt deel aan MasterChef om haar zelfvertrouwen in de keuken op te krikken.  

Welke plaats heeft koken/eten in je leven?
Koken is voor mij eigenlijk een verplichting. Ik heb niet veel tijd: heb drie kinderen. Mijn kinderen (één kindje van 4 en ééntje van 1 jaar en 5 maanden) gaan nooit naar de créche, dus ik heb ze dag en nacht bij mij. Mijn man is zelfstandig en ik help af en toe in de zaak. En dan doe ik nog eens het huishouden. Koken neemt veel tijd in beslag...

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?
Vroeger kookte ik wel graag, nu is dat minder. Vroeger als ik stress had voor een wedstrijd kon ik me afreageren op het koken.

Hoe zou je een ‘Masterchef’ definiëren?
Iemand die veel met koken bezig is. Iemand die fijn kan werken, die goed kan schikken, creatief is. Iemand die weet welke producten hoe behandeld moeten worden, welke je kan combineren.

Wat vind je niet fijn aan koken?
Dat het veel tijd in beslag neemt.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra