Marlène de Wouters

Royaltykenner Marlène de Wouters vertoeft vaak in adellijke kringen, maar noemt zichzelf niet bepaald een keukenprinses. Toch weet ze zich in de keuken perfect uit de slag te trekken. Marlène beschouwt het als  topprioriteit om dagelijks met haar gezin  aan tafel te zitten. Ze is de perfecte gastvrouw op feestjes en etentjes. 

Welke plaats heeft koken/eten in je leven?
Ik heb 3 kinderen. Zelf vind ik het dus een verplichting om elke dag te koken. Ik sta meestal  zelf achter het fornuis maar ook mijn echtgenoot weet zich uit de slag te trekken. Ik zie het als een sociaal moment om dagelijks met gezin aan tafel te zitten. Onze gsm’s gaan mee aan tafel dus is het niet altijd even rustig en ontspannend.

Mag je omgeving meegenieten van je kookkunsten?
Ik wil niet dat het een wedstrijd wordt als ik vrienden uitnodig. Ik vind het samenzijn belangrijker alsook een leuk gedecoreerd huis. Onlangs nodigde ik bijvoorbeeld 22 vrienden uit. Op zo’n moment sta ik niet zelf achter het fornuis, maar haal ik enkele schotels bij detraiteur. De soep en het dessert heb ik wel zelfgemaakt. Als aperitief heb ik allemaal gezonde groentjes geserveerd.

Hoe omschrijf je jezelf als kok?
Ik zie koken als een noodzaak. De laatste jaren heb ik ook minder zin om elke dag iets origineels op tafel te serveren. Ik gebruik af en toe nog wel eens een kookboek, maar mijn gerechten zullen nooit tweemaal hetzelfde smaken. Ik proef ook veel tijdens het koken.