Mark Willems

22/07/2011 - 13:15

Thuis-Acteur Mark Willems is een echte hobbykok. Bij de start van zijn carrière waren er twee opties: acteur of kok. Hij koos voor de acteerwereld, maar koken is steeds een tweede passie gebleven. Mark ziet koken zelf als een pure ontspanning en een sensuele bezigheid: ruiken, aanraken, proeven; hij gebruikt al zijn zintuigen. Bovendien kan Mark in de keuken verschillende stijlen aan.  

Waarom wil je deelnemen aan MasterChef?
Koken is voor mij sinds jonge leeftijd (10-12 jaar) een passie. Het is één van mijn hobby’s. Het is voor mij een echte ontspanning om te koken.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven?
Koken is voor mij echt geen noodzaak. Het is ontspanning.

Vanwaar komt de liefde voor het koken bij jou?
Het komt van vroeger; ik keek in de potten bij mijn moeder. En ik roerde en hielp mee. Ik had drie verlangens: acteur of kok of advocaat worden. Ik ben begonnen met rechten te studeren, maar ben ermee gestopt en dan acteur geworden. Koken ben ik altijd blijven doen.

Wat lust je absoluut niet? 
Eén ding lust ik niet: warme rode kool.

 

Ontdek meer over MasterChef

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.