Justine De Jonckheere

22/07/2011 - 13:22

Huidig Miss België Justine De Jonckheere is pas 19 jaar en een groentje op vlak van koken. Voor MasterChef volgde ze een snelcursus rond de basistechnieken. Naar eigen zeggen is ze een goede leerling. Ze lust bijna alles, behalve mayonaise.

Waarom wil je deelnemen aan 'MasterChef'?
Ik ben pas 19 jaar en woon bij mijn ouders. Veel koken heb ik nog niet kunnen doen want ik had daar niet zo’n interesse in. Tot ik de aanvraag kreeg om mee te doen aan Masterchef. Het leek me leuk om zonder ervaring eens te zien wat ik ervan zou gaan maken.

Welke plaats heeft koken/eten in je leven?
Koken is normaal iets waar ik me niet zo voor interesseer. Eten wel! Ik hou van een gezellig avondje uit eten of een lekkere lunch. Doordat ik nu wat aan het kokkerellen ben geslagen groeit mijn interesse in de kookkunst wel, maar ik zie het eerder als iets gezelligs en vooral praktisch als je het zelf kan.

Wat eet je zelf het liefst?
Mosselen met frietjes.

Ontdek meer over MasterChef

Nieuwe fragmenten

MasterChef programma informatie

 

Acht weken lang trachten 6 mediafiguren elkaar op culinair vlak naar de kroon te steken.

Elk seizoen is het opnieuw topchef Wout Bru die een oordeel velt over de keukenvaardigheden van 48 personalities. Dit jaar wordt hij voor die taak bijgestaan door een collega in het vak, Kenny Bernaerts. Hebben de gezichten de nodige keukenvaardigheden? Kennen ze hun klassiekers? Hoe goed zijn hun smaakpapillen ontwikkeld? En hoe creatief zijn ze nog als de klok genadeloos tikt? Een harde strijd wordt het ongetwijfeld, want slechts één van de 48 wordt gekroond tot MasterChef 2012.

 

Jury

Extra